14.06.2017. | Novosti

Trophy Tour kreće ovaj vikend iz Krapine

14.06.2017. | Novosti

Ove godine navršava se 50 godina od osvajanja Kupa velesajamskih gradova kojeg je GNK Dinamo osvojio 1967. godine. Kup velesajamskih gradova, koji se kasnije razvio u Kup UEFA, odnosno današnju UEFA Europa Ligu, jedini je europski trofej u bogatoj povijesti hrvatskog klupskog nogometa.

Povodom toga GNK Dinamo ovog ljeta organizira ‘Trophy Tour’ u čak 16 gradova diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na Trophy Touru posjetitelji će moći upoznati legendarne igrače iz 1967. godine koji su osvojili prestižni trofej, bit će izloženi trofej Kupa velesajamskih gradova te lopta iz legendarnog finala protiv Leeds Uniteda.

Uz slikanje s legendarnim pokalom i legendama iz ’67., navijači će se moći učlaniti u klub, kupiti prigodne suvenire, nagradna igra i još mnogo interaktivnih sadržaja. 

Prvi ‘Trophy Tour’ održava se ove subote, 17. lipnja, u Krapini na Trgu Ljudevita Gaja. Od 10-17 sati na trgu će biti izložen trofej KVG-a, a od 12:15-14:15 događaju će se priključiti Zlatko Škorić, Branko Gračanin i Marijan Čerček, legendarni igrači koji su dio zlatne generacije kluba iz 1967.

Tjedan dana kasnije, 24. lipnja, slijedi put u Pazin, dok sredinom srpnja ‘Trophy Tour’ gostuje u Varaždinu, Čakovcu i tri grada u BiH. Veliko finale bit će održano 6. rujna u Zagrebu!

Dođite i napravite selfie kod legendarnog trofeja, slikajte se s legendama kluba iz ’67., učlanite se u klub, kupite suvenire posvećene toj posebnoj godini i provjerite svoje znanje u nagradnoj igri.

Na društvenim mrežama (Instagram i Twitter) uz svoje objave koristite hashtag #dinamo67, a za najsretnije smo fanove na društvenoj mreži Instagram na kraju turneje pripremili još neka iznenađenja.

Podsjetimo, Kup Velesajamskih gradova održavao se od 1955. -1971. godine, a onda je prerastao u Kup UEFA-e. O njegovoj snazi najbolje govore imena klubova koji su ga osvajali: Barcelona tri puta, Valencia i Leeds United po dva puta, dok su Roma, Real Zaragoza, Ferencvaros, Dinamo, Newcastle United i Arsenal po jednom digli pobjednički pehar ovog natjecanja. Najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa dogodio se 6. rujna 1967. godine, nakon što je Dinamo u uzvratnoj utakmici finala u Leedsu odigrao 0:0, a u prvom susretu u Zagrebu Plavi su pogocima Čerčeka i Rore slavili protiv Leeds United s 2:0. Tadašnji predsjednik FIFA-e, Sir Stanley Rous, predao je trofej kapetanu Slavenu Zambati.