18.06.2017. | Novosti

Prekrasna atmosfera u Krapini uz legende i trofej KVG-a

18.06.2017. | Novosti

Dinamo Trophy Tour započeo je u subotu, 17. lipnja, u Krapini!

Povodom obilježavanja 50 godina od osvajanja Kupa velesajamskih gradova, prekrasni trofej današnje UEFA Europa lige obići će kroz nekoliko mjeseci ukupno 16 gradova diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a prva je postaja bila u srcu Zagorja.

Sjajna je zabava bila na Trgu u Krapini gdje su građani i navijači Dinama prvi imali priliku pogledati izloženi trofej, kao i loptu iz utakmice finala Leeds United – Dinamo. Trophy Tour su na ovom premijernom izdanju uveličali neizostavni legendarni igrači Dinama iz generacije ’67. Marijan Čerček i Zlatko Škorić.

Prvo događanje ovakvog tipa koje je organizirao modri klub izazvalo je velik interes javnosti. Dok su oni stariji razgovarali s našim legendama i prepričavali zgode iz prošlosti, mlađi su se zabavljali igrajući stolni nogomet. Bilo je i nagradnih igara za one koji se dobro sjećaju detalja iz 1967., a navijači su na Tropy Touru mogli kupiti i posebne retro suvenire u sjećanje na taj uspjeh, majice, kape, bilježnice.

– Imao sam svega 18 godina, a zabio sam gol u finalu s Leeds Unitedom. Nije bilo veće sreće tada. Međutim, kao dječak gledaš uvijek na semafor i pisalo je prvo Gucmirtl.  Rekoh kak’ Gucmirtl kad znam da sam ga ja zabio – prepričao je kroz smijeh anegdotu Čerček, dok je Škorić uz sjećanje na davna vremena prokomentirao i Trophy Tour: – Drago nam je da smo sudionici ovakve “veselice” u našem dragom Zagorju i sretan sam što se zajedno s našim navijačima, Zagorcima, prisjećamo slavnih dana iz 1967. godine. Po reakcijama ljudi vidim da i danas najviše pamte onaj veliki preokret protiv Eintrachta, 4:0. KVG možda više pamte po toj utakmici nego po samom finalu protiv Leeds Uniteda. I danas pričaju o tome i tako nas, zapravo, stalno podsjećaju na vrijednost tog trofeja. Uostalom, samo je u toj sezoni KVG-a nastupilo čak 48 momčadi od čega 16 iz “liga petice”, a bili su tu još i Benfica, Porto… Evo, prišao nam je gospodin koji je prepričao kako je nakon pobjede protiv Eintrachta propustio vlak pa su on i prijatelji čak pet sati pješačili od Zaboka do Krapine! Svaka im čast, skidamo im kapu i hvala im.

Nitko tko je posjetio slavljenički prostor Dinama u Krapini nije htio propustiti priliku za fotografiranje s lijepim trofejem, vrijednom loptom iz 1967. i legendarnim igračima, a čuli smo puno zanimljivih priča. Posjetile su nas gospođe koje su kao studentice gledale Dinamo uživo na Maksimiru upravo u finalu s Leeds Unitedom, zatim gospodin Ivica koji je kao tadašnji junior modrog kluba skupljao lopte na utakmici finala KVG-a, ali i mnogi drugi koji su s nama podijelili svoje lijepe uspomene koje ih vežu za legende Dinama i osvajanje ovog jedinog europskog trofeja u povijesti hrvatskog klupskog nogometa.

– Možete si zamisliti situaciju kad jedan dečkić od 18 godina kojem je uvijek bio san igrati u Dinamu igra finale jednog ovakvog natjecanja i osvoji ga, a još uz to zabije gol. To je nešto što se ne zaboravlja – pričao je okupljenima Čerček o trenucima koje će vječno pamtiti.

Legendarni igrači predali su u Krapini u ime modrog kluba prigodne poklone zamjeniku gradonačelnika gospodinu Branku Varjačiću, kao i poseban poklon gđi. Tanji Gregurović s radio stanice Radio Hrvatsko Zagorje Krapina koji također slavi 50. obljetnicu postojanja.

Dinamo ovim putem zahvaljuje svim navijačima koji su nas posjetili na premijeri Trophy Tour projekta, kao i svima onima koji su sudjelovali u realizaciji cijele priče u Krapini. Posebnu zahvalu upućujemo gradonačelniku g. Zoranu Greguroviću koji je podržao akciju te zahvaljujemo na suradnji Mateji Komić iz ureda gradonačelnika.

Trophy Tour idućeg će vikenda posjetiti Pazin gdje će navijači od 12 do 14h imati priliku uživati u svim navedenim sadržajima. Više detalja objavit ćemo uskoro.